2019. december 3., kedd 15:47

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - Közös faültetés és sajtótájékoztató került megrendezésre a Szegedi Partfürdőn, ahol 51 facsemete került elültetésre: 2019. december 3. 11.00 órakor. Résztvevők: Mihalik Edvin, Zöld város programért felelős tanácsnok, Szeged MJV; Jávorszky Iván, ügyvezető igazgató, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Np. Kft.; Bojtos Ferenc, irodavezető, Csemete Környezet- és Természetvédő Egyesület; Civil szervezetek

    A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, a Partfürdő munkatársai és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel együttműködve csatlakozott ahhoz, hogy Szeged legyen a legzöldebb magyar város. Úgy gondoltuk, hogy közös ügyünk tenni azért, hogy ez a csodás zöld oázis a Partfürdőn még sokáig megmaradjon. Ezért 51 db (éger, kőris, fűz, fekete nyár és mogyoró) facsemete került elültetésre, az idei 51. SZIN-re emlékezve. Augusztus végén - a SZIN fesztivál ideje alatt- a fesztiválozók szelektíven gyűjtöttek szemetet, és azt zsákostól hozták el a Civil Faluba. Cserébe lehetőséget kaptak, hogy egy facsemetét ne csak elültethessenek, hanem el is nevezhessenek. Örömmel jelenthetjük ki, hogy ez az akciónk nem tartozott a legsikeresebbek közé, mivel a takarító munkatársaknak, valamint a többször használatos eszközöknek köszönhetően idén is nagy nehézséget jelentett hulladékot találni a területen. A faültetésről azonban nem mondtunk le: 2019.12.03. 11:00 kor került megvalósításra.
     Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.