2019. december 4., szerda 14:44

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) -

    Domokos László hozzátette: Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseivel, elemzéseivel és széleskörű tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységével 2019-ben is hozzájárult a megelőzésen alapuló korrupció elleni célkitűzések megvalósításához. Rámutatott: az ÁSZ elemzései és ellenőrzései alapján kiemelt figyelmet érdemel az egészségügy területe, illetve a pártok gazdálkodása. Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta: Alapvető jogállami érdek és a közpénzeket érintő korrupció elleni védettség érdeke, hogy a döntő mértékből közpénzekből gazdálkodó pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel.

Az ÁSZ elnöke felidézte: a Pénzügyi Szemle 2019./3. számában publikált tanulmányból kiderül, hogy a nemzetközi korrupciós rangsorok – különös tekintettel a Transparency International Corruption Perception Indexére – nem felelnek meg a mérésekkel szemben támasztott tudományos standardoknak, így nem alkalmasak az egyes országok összehasonlítására, tudományos következtetések levonására, illetve a közpolitikai döntések megalapozására sem. Ebből kiindulva az Állami Számvevőszék olyan objektív mérési módszertan kidolgozását szorgalmazza, amely alkalmas az egyes országok – így Magyarország – korrupciós helyzetének felmérésére, valós következtetések levonására és a javítások megalapozására – hangsúlyozta Domokos László.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-az-asz-hozzajarult-a-korrupcio-megelozesehez
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.