2019. december 4., szerda 16:21

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) - Az Országos Nyugdíjas Parlament mai ülésén a résztvevők továbbra is kezdeményezik az év elejei nyugdíjemelésnél az infláción túl a keresetnövekedés mértékének a figyelembe vételét is.

Az Országház Felsőházi üléstermében mai napon összeülő megyei nyugdíjas parlamenteken megválasztott 378 küldött több kérdésben is sürgős intézkedéseket kezdeményezett.
A legfontosabbnak azt tartották, hogy az év elejei nyugdíj emelésekor a fogyasztói áremelkedésen kívül a keresetek várható emelkedésének a mértékét is vegyék figyelembe. Azt is szorgalmazzák, hogy e Kormány és az idősügyi szervezetek képviselői között létrejöjjön az intézményes egyeztetési mechanizmus intézménye. Javaslatokat fogalmaztak meg a települési önkormányzatok idősügyi munkájához, az elmagányosodás csökkentéséhez, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatásához és az országos népszavazási kezdeményezésekhez.
     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

------------------------------------------------------------------