2019. december 5., csütörtök 11:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) - Még mindig nincs késő a gépkocsik téli átállításához

        Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a közlekedési hatóság munkatársai novemberben célzottan ellenőrizték a járművek téli felkészítettségét. A szakemberek a háromnapos tematikus akció során megállított 1280 személyautó közül 276 esetében tártak fel hiányosságot. Az ellenőrzött gépkocsik 11 százalékánál a külső fényszórók, lámpák kapcsán merültek fel problémák. 7 százalékuknál az ablakmosó folyadék és az ablaktörlő lapátok állapota hagyott kívánnivalót maga után. A gumiabroncsok nem megfelelő állapotát vagy típusazonosságát az ellenőrzött kocsik 4 százaléka esetében tapasztalták – idézte fel az államtitkár.
     Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kéri az autósokat, hogy a kötelező rendelkezések betartásán túl tegyék meg a további hasznos intézkedéseket is a saját biztonságuk, minden közlekedő élete, egészsége és vagyona megóvása érdekében, mert télen is mindenkit hazavárnak – hangsúlyozta Mosóczi László.
     A kiadvány online változata a kormányzati honlapon elérhető.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.