2019. december 5., csütörtök 15:10

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) - Az agrárium versenyképességének növekedését segíti a Vidékfejlesztési Program

    A 2014-20 közötti időszakban összesen 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a Vidékfejlesztési Program keretében. Az idei évi programmódosítás középpontjában az erdőtelepítések támogatásai álltak – mondta Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, a Portfólió Agrárszektor konferencián, Siófokon.

Az agrártárca helyettes államtitkára kiemelte, hogy a program intézkedéseihez kapcsolódóan az egyik legfontosabb döntések között szerepeltek az élelmiszeripari fejlesztések, melyekre eddig összesen 165 milliárd forintot kapott az ágazat. A borászati és a kertészeti fejlesztésekre, valamint az állattartó telepek korszerűsítése és trágyatárolók létesítésére együtt több mint 220 milliárd forint támogatást nyújtott a tárca. A magyar kormány 2010 óta számtalan forrást biztosít az önkormányzatoknak, hogy fejleszteni tudják településeiket, csak a Vidékfejlesztési  Program keretében több, mint 80 milliárd forint áramlott az önkormányzatokhoz.

Viski József külön kitért a program ez évi módosítására is, amelynek középpontjában az erdősítés támogatása állt.  Az elfogadott módosítás értelmében az erdőt telepítő gazdák a korábbiaknál lényegesen nagyobb, a fafajtól függően 80-130%-kal több forrást vehetnek igénybe.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.