2019. december 6., péntek 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. december 6., péntek (OS) - A kormány vonja vissza az iskolaérettségre vonatkozó új szabályozást!

        Az alapvető jogok biztosa azt állapította meg, hogy a tankötelezettség kezdő időpontjának új törvényi szabályozása következtében kérdéses, hogy a rendelkezés bevezetéshez szükséges feltételek minden érintett szervnél fennállnak-e, ezért a jelenlegi helyzet a jogbiztonság követelményével és a gyermek jogaival összefüggő visszásság, jogsérelem bekövetkezését valószínűsítheti.
     A Magyar Szocialista Párt minden tekintetben egyetért az ombudsman érvelésével. Kozma Ákos kérését lényegében ugyanazokra a körülményekre alapozza, amelyekre az MSZP-frakció tagjai, és a demokratikus ellenzék a törvénytervezet vitájában már jó előre figyelmeztették a törvényhozókat.
     Ezek után a kormánynak és a köznevelésért felelős miniszternek végképp át kell gondolniuk azt az újfajta szabályozást, amellyel az iskolaérettség szűrését akarták megváltoztatni, és a szülők és gyermekek érdekeit figyelembe véve el kell állniuk az új törvényi feltételektől. Meggyőződésünk, hogy a gyermek iskolaérettségének megállapítása a továbbiakban is csak a tapasztalt óvodapedagógus és a szülő egyetértése alapján történhet meg.

MSZP
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.