2019. december 7., szombat 11:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 7., szombat (OS) - DK: Nemzetközi szervezetek szerint is katasztrofális a magyar egészségügy - Azonnali lépéseket követelünk!

    Hiába szervezett a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet optimista konferenciát a magyar egészségügy optimista bemutatására, az OECD adatai súlyos problémákra hívták fel a figyelmet. A szervezet pénteki rendezvényén elhangzott: egy városnyi embert menthetett volna meg a magyar egészségügy, ha nem olyan katasztrofális a helyzet, mint amit a kormány próbál elrejteni és kozmetikázni.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: egészségügyi válsághelyzet van Magyarországon, és ezt nem lehet tovább takargatni. A kórházi fertőzések, az egészségügyi intézmények brutális lerobbantsága, az orvos- és nővérhiány mint az Orbán-rezsim lelkén szárad. Követeljük az európai egészségügyi minimum bevezetését, és az azonnali intézkedéseket!

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.