2019. december 9., hétfő 15:19

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 9., hétfő (OS) - Egyhangú döntéssel Hegedüs Zoltánt választotta elnökévé a Nemzeti Ifjúsági Tanács szombati tisztújító küldöttgyűlésén. A megválasztott elnök második alkalommal kapott bizalmat a szervezet tagjaitól. A jövő év januárjában felálló új elnökség és felügyelőbizottság 2021 végéig végezheti majd munkáját.

    A megnyitó során Navracsics Tibor, Európa Kulturális Fővárosáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulását még miniszterként segítette. Kiemelte az ifjúsági tanácsok fontosságát a fiatalok aktivizálásában és szerepüket az Európai Unióban.

Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség közötti együttműködés eredményeként bízik a fiatalok civil aktivitásának fokozásában.

Hegedüs Zoltán elnöki programjában kiemelte, hogy a szervezet legfontosabb feladata és célja a hatékony érdekképviselet megvalósítása. Országos ernyőszervezetként elsődleges feladata a tagszervezeteinek működésének támogatása, ami mellett a fiatalok közéleti érdeklődésének fenntartására és a civil társadalmon belüli ifjúsági utánpótlásképzésre külön figyelmet és munkát kíván fordítani.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.