2019. december 11., szerda 18:38

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2019. december 11., szerda (OS) - A fóti gyermekotthonban folyamatos az ellátás

        Érthetetlen, hogy Szél Bernadett továbbra is ugyanazzal a kérdéssel manipulál és kelt hangulatot - miért akarják bezárni a fóti gyermekotthont - , amelyre ma világos választ adott a Parlament Népjóléti Bizottságában Fülöp Attila. Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára nyomatékosította, hogy "Fóton, a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk eddig is, és biztosítjuk ezután is a ellátást az ott élő gyerekeknek. Eközben pedig természetesen folyamatosan vizsgáljuk, hogy hogyan tudunk jobb és teljesebb gondoskodást biztosítani a gyermekvédelemben élőknek".
     A magyar gyermekvédelemben jelenleg 23 ezer gyermek él, ebből mindösszesen 70 gyerek van Fóton. A fóti intézmény jövő évi működési támogatását a 2020. évi költségvetési törvény tartalmazza, ezt a költségvetést azonban az állítólag a gyermekotthonért aggódó Szél Bernadett meg sem szavazta. Érthetetlen az is, hogy a gyerekek elhelyezését irányító szakértői testületet támadja a képviselőnő. Magyarországon ugyanis nemcsak Fóton, hanem mindenhol a gyermekvédelmi szakértői bizottság javaslata alapján a gyámhatóság dönt arról, melyik gyereknek hol a legmegfelelőbb az elhelyezése.
     Vagyis nincs fóti ügy, csupán Szél Bernadett politikai színjátéka zajlik hosszú ideje Fóttal kapcsolatban. Itt az idő, hogy a nehéz sorsú gyermekeket kelléknek használó Szél Bernadett befejezze a gyermekek sorsával való játszadozást!

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.