2019. december 13., péntek 14:25

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 13., péntek (OS) - Egyre több a családbarát szülészet, jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság

    A családdá válás, a gyermek érkezése kiemelkedő élmény az ember életében, ezért fontos, hogy olyan feltételeket teremtsünk, amely biztonságot, kényelmet és intimitást nyújt az anyának, a gyermeknek és az édesapának is. A szülés élménye meghatározó abban, hogy az anyák vállalnak-e több gyermeket.  Éppen ezért hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Családbarát Szülészet pályázatot, amelyre két fordulóban összesen 10 milliárd forint állt rendelkezésre, és 97 hazai szülészeti osztály nyert forrást szülőszobák felújítására, szemléletformáló fejlesztésekre, eszközbeszerzésekre, továbbképzésekre.

A Budapesten rendezett Tauffer Vilmos Továbbképző Tanfolyamon több mint háromszáz védőnő és szülésznő ismerhette meg egyebek mellett a császármetszés csökkentésének lehetőségeit, a várandósgondozás és szülészeti ellátás jövőjét, valamint a szülés és az anya életkora közötti összefüggéseket.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.