2019. december 13., péntek 14:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. december 13., péntek (OS) - Nincs egészségügyi vészhelyzet, nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában

    A napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs egészségügyi vészhelyzet és nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában – ezt csütörtöki Zala megyei látogatásán nyomatékosította Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára. A telephely vezetője azonnal teljesítette a bejelentési kötelezettségét a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára az MRSA megbetegedések számának növekedéséről. A Népegészségügyi Főosztály helyszíni vizsgálatot tartott, melynek jegyzőkönyvében az ellátottak intézményen belüli elkülönítését rendelte el, nem pedig járványügyi zárlatot. A fertőzött ellátottak teljes elkülönítése megtörtént, nem jelentenek veszélyt a többi lakóra és dolgozóra. Zajlik az összes dolgozó és ellátott MRSA-szűrésének megszervezése. A fertőzés kialakulása miatt belső vizsgálat is kezdődött. A helyzet nem jelent veszélyt a település lakóira, az MRSA fertőzés antibiotikumos terápiával kezelhető, gyógyszeres kezeléssel és megfelelő eljárásokkal megelőzhető.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.