2019. december 14., szombat 12:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 14., szombat (OS) - Reagálás a miniszterelnök nyilatkozatára -

    Nem igaz az sem, hogy a karbonsemlegesség csak atomenergiával érhető el: a kormány azért ragaszkodik a bukott paksi projekthez, mert az orosz fél egybe utalja a pénzt, így könnyebb ellopni, míg a megújulókra való átállás csak decentralizált rendszer esetén lehetséges. A magyar kormánynak sajnos nem energiastratégiája van, hanem korrupciós stratégiája, és ehhez igazítja az energiarendszert.


Az LMP szerint nincs időnk megvárni, amíg a Fidesz is felismeri, hogy nincs más út, mint a klímaváltozás elleni harc. Nincs időnk megvárni míg Orbán Viktor is megérkezik a kilencvenes évekből a jelenbe. Saját kezünkbe kell venni a sorsunkat, mert a mi jövőnkről van szó. Az LMP ezért kezdeményezett zöld népszavazást, hogy közvetlenül, kormányokon átívelően ki tudjuk mondani, hogy nincs fontosabb feladatunk, mint a saját, és gyerekeink és unokáink jövőjének megvédése.


Kendernay János,

az LMP társelnöke


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.