2019. december 18., szerda 15:13

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 18., szerda (OS) - EMMI: Újabb pluszforrás a gyerekek egészségügyi ellátására

    Mintegy 3 milliárd forintos pluszforrást kapnak az egészségügyi intézmények és szolgáltatók az év utolsó hónapjában. A gyermekek ellátása érdekében jelentős támogatás érkezik az iskolaegészségügyi szolgálatokhoz, és részesülnek a pluszforrásból a betegszállítók, valamint az otthonápolásban résztvevők is. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerdán megkezdte a pénzek átutalását.

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter döntése értelmében az év végi maradványokból összesen 2,9 milliárd forint pluszforrásokhoz jutnak az egészségügyi intézmények. A gyermekek ellátása érdekében mintegy 300 millió forintot kapnak az oktatási intézményekben fontos egészségfejlesztő és felvilágosító munkát végező iskolaegészségügyi szolgálatok. Az iskolaorvosok és iskolavédőnők feladatkörébe tartozik többek között a kötelező védőoltások beadása, a szexuális felvilágosítás, és ők végzik a látás vagy gerincferdülés szűrést is, emellett egészségnapokat is szerveznek.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.