2019. december 18., szerda 15:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 18., szerda (OS) - EMMI: Újabb pluszforrás a gyerekek egészségügyi ellátására

    További egymilliárd forintot fordít a kormány az otthoni szakápolásra és hospice ellátásra a magas szintű betegellátáshoz szükséges dolgozói létszám biztosítása, illetve a feladatellátásban részt vevő szolgálatok pénzügyi helyzetének javítása érdekében.

Jut a pluszforrásból a betegszállítást végző szolgálatok támogatására is. A speciális járművek ugyanis maximum 10 évig üzemeltethetőek, így a jogszabály szerint a gépjárműpark 13 százaléka, vagyis 84 autó cseréje válik szükségessé 2020 év végéig. Ehhez csaknem 376 millió forintos többlettámogatásban részesülnek az érintett cégek, míg az Országos Mentőszolgálat célzottan a koraszülöttek mentéshez kap 100 millió forintot.  

Az országos gyógyintézetek, illetve a négy orvostudományi egyetem egyenként 50-50 millió forintos támogatásban, a speciális gerincstabilizáló műtéteket végző kórházak pedig 120 millió forintos kiegészítésben részesülnek, így összesen 870 millió forintos pluszforrás érkezik a progresszivitás legmagasabb szintjén álló intézményekhez. Ezeken túlmenően a rehabilitációs szakma támogatására 100 millió forintos többletet ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma az érintett intézeteknek.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.