2020. január 2., csütörtök 08:29

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Miért támogatja a Szolidaritás Szakszervezet (TSZSZSZ) a vasárnapi nyitvatartást?

    
     9) A Magyarországra látogató külföldiektől azt a lehetőséget is elveszik, hogy nálunk költhessék el a pénzüket, ha egy napra leállna az ország. Ezzel szemben magyarok százezrei járnának vasárnaponként külföldre vásárolni családi program keretében.
10) A betiltást szorgalmazók nemcsak azt nem vették figyelembe, hogy ősi tradíciót számolnának fel, de hogy változott a világ és a vasárnapi vásárlás nem csak lehetőség egyeseknek, hanem valódi családi programmá vált százezrek számára.
11) Mivel kevesebb magyar termék fogy a hatnapos vásárlási héten, mint a hét naposon, számos magyar gyártó kerülhet nehéz helyzetbe, hiszen átalakulnak a vállalkozói szokások (mezőgazdasági, tej-, hús- és sütőipari cégek, valamint egyéb gyártók számára ez bevételkiesést jelent).
12) Amennyiben egy-egy plázában vasárnapokon csak néhány vendéglátóipari egység ill. mozi van nyitva, a többi bolt esetében hatalmas bevételek maradnánk el minden gazdasági egységnél. A plázákat üzemeltető cégeknek mégis emelniük kellene a bérleti díjat, mert évekkel később térülne csak meg a beruházásuk. Világos, hogy ez az árakban és szolgáltatásokban is tükröződni fog, hiszen minden vállalkozó vásárlóira hárítja át a bevételkiesést, vagy csődbe megy.
Állítsuk  meg a KDNP ámokfutását! Az őszi vereséget heverjék már ki!
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.