2020. január 2., csütörtök 08:29

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Tovább dübörög a Nemzeti Önsegélyező Kör (NÖK

    A Nemzeti Önsegélyező Kör feladata, hogy a közmunkaprogramokban részvevők jogait képviselje, fellépjen érdekükben, - ha szükséges – ellássa képviseletüket.
A Nemzeti Önsegélyező Kört a Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet hozta létre a Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvánnyal közösen.
A NÖK-re 2016-ban hatalmas kihívások várnak, mert meg nem oldott problémák sokaságától szenved a magyar társadalom  sokasága. Ezen belül a nagy szegénységben élő harmada. A Szolidaritás Szakszervezet a Pallaus Egyetem szociológiai  kutatását megismerve, nagyobb figyelmet szentel a gyermek és roma szegénységnek valamint a hajléktalanok problémáinak. Több más szervezettel összefogva ,kísérleti programok bevezetését is tervezi. A PIUC kutatás megerősíti, hogy egyre többen hullanak ki a szociális hálóból és nincs megoldás a felemelkedésükre. A közmunka a legtöbbjük számára kevés és nem megoldás. Az új bevezetett szoc.pol támogatás (10+10 millió) csak a szegénységet konzerválná. A TSZSZSZ további kutatásokat kér a Pallaus University-től, hogy folyamatosan képben legyen a társadalmi változásokról.
A NÖK egy új modell bevezetésétől várja a sikert, amit az év közepén ismerhet meg az ország.

http://www.szolidaritás.com
    
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.