2020. január 2., csütörtök 14:24

A Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Az MGFA (Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány)  céljai

    
     Gyakorta tapasztalhatjuk, hogy fogyasztásunk kapcsán – szándékkal vagy anélkül - állampolgári jogokat kíván sérteni a kormányzat ill. egyes kormányzati körök, vagy multinacionális cégek, bankok és más gazdasági szervezetek.
Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy azokhoz a személyes adatokhoz, melyekhez fogyasztásunk kapcsán jutottak hozzá a gazdasági/társadalmi szereplők, mindenképpen kiemelt védelem alatt álljanak. Csak néhány példa: a vásárlásaink útján jelentős adatokhoz férhetnek hozzá, mint például fogyasztási szokások, reklám-befolyásolhatóság, de szélsőséges esetben még arról is tudomást szerezhetnek illetéktelenek - pl. gyógyszerfogyasztásunk kapcsán - milyen típusú és mértékű egészségügyi problémákkal küzdünk stb.

Ki kell követelnünk és a kormányzattól el kell várnunk, hogy védje a fogyasztás kapcsán megszerezhető személyes adatainkat! Fogyasztóvédelem
Hatóságok és lehetőségek  
  Mindamellett, hogy a fogyasztáshoz kapcsolódó jogainkat nem teljes körben védik a jogszabályok, mindemellett a meglévő hatóságok és szervezetek sem látják el megfelelően a feladataikat, gyakran a hatósági kör és felelősségek széttagolása miatt. De vannak más okok is, egy energiaszolgáltató ex-multivezér nem lehet a szakirányú hivatal vezetője.

Minthogy aggályosnak tartjuk azt is, hogy a PSZÁF vezetői a bankvezérek közül kerülnek ki. De a hírközlés és közlekedés területén sem sokkal jobb a helyzet.

     Kiadó: Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.