2020. január 3., péntek 15:22

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (1.rész)
    Budapest, 2020. január 3., péntek (OS) - Sajtóközlemény az OGYÉI-ről megjelent hamis információkkal kapcsolatban

        Tegnap Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő olyan hazugságkampányt indított, amelynek egyik célpontja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) volt. A lejárató célzatú sajtótájékoztatóját követően egyes médiumokban olyan híresztelések jelentek meg, amelyek alkalmasak a közvélemény megtévesztésére az OGYÉI-ben folyó - a magyar gyógyszerbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű - szakmai munkával kapcsolatban.
     Határozottan visszautasítjuk Bangóné Borbély Ildikó sajtóban megjelent, OGYÉI-vel kapcsolatos hazug vádjait, amelyek nemcsak az Intézet jó hírnevét, hanem a több évtizede ott dolgozó kiváló szakembereket is mélyen sértik, és felszólítjuk a valótlan állításokat közlő médiumokat, hogy adjanak helyt közleményünknek.
     Az OGYÉI hazánk gyógyszerbiztonsága szempontjából ugyanis olyan kiemelt jelentőségű szakmai Intézet, amely hatósági tevékenységét a vonatkozó nemzetközi és hazai normák és a jogszabályi környezet maradéktalan betartása mellett végzi.
     Minden alapot nélkülöz a szocialista politikus azon állítása, amely szerint az OGYÉI-t ötfős - laikusokból álló - vezető testület irányítaná, vagy irányította volna a múltban. Az OGYÉI-nek nem vezető, hanem Tanácsadó Testülete van, amely a Főigazgató felkérésére nyilvánít szakmai véleményt egyes esetekben. A Tanácsadó Testület hangsúlyozottan nem vesz részt az Intézet operatív vezetésében, sem pedig a döntések tényleges meghozatalában.

    
Kiadó: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.