2020. január 7., kedd 12:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 7., kedd (OS) - Most kiderül, tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak - Újra benyújtjuk az Isztambuli Egyezményt!

    A segítség nélkül maradt és volt barátja által súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügye, valamint a feldolgozhatatlan győri kettős gyerekgyilkosság ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon sok nő és gyermek védtelen a családon belüli erőszakkal szemben. Hiába jut lassan minden hétre egy tragédia, a kormány még mindig nem fogadta el a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményt. Ma az a kormánypolitikus erőltet magára együttérző arckifejezést és ígér védelmet a családon belüli erőszak elszenvedőinek, aki korábban szó szerint azt mondta, hogy "az Isztambuli Egyezmény egy politikai hiszti".

A Demokratikus Koalíció ismételten benyújtja az Országgyűlésnek az Isztambuli Egyezményt. Ha a kormány tenni akar a családon belüli erőszak ellen, akkor álságos propagandavideók gyártása helyett esetleg viselkedhetne civilizált európaiként is, és elfogadhatná a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolására létrehozott Isztambuli Egyezményt! Ha meghal két kisgyermek, akiket meg lehetett volna menteni, az szerintünk nem politikai hiszti, hanem tragédia. Most kiderül, hogy tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak, csak át ne essen megint az Isztambuli Egyezmény a vak komondoron.

Dobrev Klára
az Európai Parlament alelnöke, EP-képviselő

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.