2020. január 8., szerda 10:18

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Tovább egyszerűsödik több, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés

    Magyarország versenyképességét jelentősen befolyásolja, hogy a vállalkozások és az állampolgárok számára a közigazgatás működése mekkora adminisztratív teherrel jár, ezért a kormány célja a kormányhivatali ügyintézések egyszerűsítése. A gyorsabb és hatékonyabb közigazgatást segíti a hétszáz eljárás egyszerűsítését lehetővé tévő, tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítás, valamint a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetése is.

Az egyéni vállalkozói tevékenységet segíti, hogy 2020. január elsejétől nem szükséges a vállalkozói igazolvány kiváltása, július elsejétől továbbá az egyéni vállalkozói tevékenység egyetlen adóhatósági bejelentéssel megkezdhető. Bejelentéssel is el lehet kezdeni bizonyos tevékenységeket - például járdaépítés, egyes erdészeti tevékenységek vagy munkaerő-közvetítés -, amelyek eddig engedélykötelesek voltak. 2020. március 1-jétől egységes építési hatósági rendszert hozunk létre, ami tovább gyorsítja az ügyintézést.


     Kiadó: Miniszterelnökség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.