2020. január 9., csütörtök 15:51

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 9., csütörtök (OS) - A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület évértékelője a 2019-es évre vonatkozóan

    Egyesületünk 2019-ben sikeresen bővítette tagságát és tevékenységi körét. Az iszlámmal és a muszlimokkal kapcsolatos előítéletek ellenére egyre szélesebb körben ismernek meg minket és fordulnak hozzánk segítségért.

Ennek keretében 2019-ben négy nemzetközi konferencián képviseltette magát a MIJE, az Európai Unió, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, valamint az olasz Iszlám Vallási Közösség szervezésében. Ezek fő témája az iszlamofóbia jelensége volt, mely a muszlimellenes gyűlölet különböző megnyilvánulási formáinak gyűjtőfogalma. A valláskritika tudományosan megalapozott művelése fontos terület, azonban sajnálatos módon számos áltudományos nézet is a közbeszéd részévé vált, melyeket egyes közéleti szereplők, politikusok is hangoztatnak. A média kiegyensúlyozott tájékoztatási kötelezettségére és a kirekesztő tartalom tilalmára tekintettel megtettük a szükséges lépéseket, illetve a kormányzatnak is eljuttattuk a nemzetközi ajánlásokon alapuló javaslatainkat.

     Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.