2020. január 10., péntek 10:56

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) -

    Ismerjük és értjük az Amerikai Egyesült Államok aggodalmait, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy az Iránnal kötött atomalku kölcsönös tiszteletben tartása valamennyi fél érdekeit sokkal inkább szolgálta volna. Fontos megjegyezni, hogy a kialakult helyzet nem csak a Közel-Keleten gerjeszt feszültséget, de az Európa és az Egyesült Államok közötti szövetségi rendszerben is.
A Jobbik örömmel tapasztalja, hogy az európai külügy jól, a békés rendezést szem előtt tartva reagált a súlyos helyzetre. Úgy gondoljuk, hogy most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy az Európai Unió tagállamai meghatározzák közös álláspontjukat és együtt cselekedjenek. Bizakodásunkat erősíti az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az a korábbi ígérete, mely szerint a Bizottság a korábbiaknál határozottabban kíván fellépni az Európát is érintő geopolitikai kérdésekben. Kérdéses, hogy a szükséges közös európai fellépést ezúttal az Orbán-kormány mennyire fogja akadályozni, hiszen a magyar kormányfő mai nyilatkozata, - amely szerint azt szeretné, ha az európai álláspont az amerikai-izraelihez közeledne Irán megítélését illetően - felelőtlen, veszélyes, távol áll a magyar és uniós érdekektől. Jelenleg Európa és Magyarország biztonságának kell lennie az első számú, legfontosabb szempontnak.

Jobbik Magyarországért Mozgalom
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.