2020. január 10., péntek 11:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - A felújított kórházi váróktól elkerülhető lesz rengeteg ember idő előtti halála?

Örvendetes, hogy Orbán Viktor a kormányzása 10 éve alatt legalább addig a felismerésig eljutott, hogy fel kell újítani a lepusztult kórházakat. Ugyanakkor ismerjük a Fideszt és kétségünk se lehet arról, hogy ez sem a betegek érdekében történik, hanem az építőiparban érdekelt haverok ismételt pénzhez juttatásáról szól a bejelentés.

Ha valóban az emberek egészségét tartaná szem előtt a kormányfő, akkor az egészségügy átalakítását jelentette volna be, Kásler Miklós leváltásával együtt. Fontos az épületek felújítása, de arról kellett volna beszélnie a miniszterelnöknek, hogy milyen azonnali lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy megszűnjön az egészségügy azon katasztrofális állapota, amely miatt több mint 46 ezer ember idő előtti halálozik el azért, mert nem kapnak időben megfelelő ellátást.

A kormánynak az lenne a feladata, hogy minél előbb reformokat vezessen be az egészségügyben, azonban úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak nem számít, hogy mennyi ember elkerülhető halála szárad a lelkén. Az MSZP szerint semmi sem lehet fontosabb az emberi életnél, ezért azonnali intézkedésekre van szükség a betegek érdekében.
     Kiadó: MSZP Országos Központ