2020. január 10., péntek 14:16

Az Idetartozunk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - Egyesületünk a leghatározottabban tiltakozik a gyöngyöspatai kártérítési ügy mentén dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr megszólalása ellen. Miniszterelnök Úr sajtónyilatkozatában "munka nélkül szerzett jövedelemnek" minősítette a kártérítést. Sajnálattal érzékeljük, hogy jogász végzettségű Miniszterelnök Úr nem vesz tudomást arról, hogy a kártérítés a károkozó által okozott kár pénzbeli enyhítése, amelyet a független Magyar Bíróság ítéletében állapít meg, így nem lehet a munkabérrel összevetni.

    Egyesületünk a leghatározottabban tiltakozik a gyöngyöspatai kártérítési ügy mentén dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr megszólalása ellen. Miniszterelnök Úr sajtónyilatkozatában "munka nélkül szerzett jövedelemnek" minősítette a kártérítést. Sajnálattal érzékeljük, hogy jogász végzettségű Miniszterelnök Úr nem vesz tudomást arról, hogy a kártérítés a károkozó által okozott kár pénzbeli enyhítése, amelyet a független Magyar Bíróság ítéletében állapít meg, így nem lehet a munkabérrel összevetni.

Egyetlen más esetben sem lehet a kártérítésben részesülőt munkára kötelezni, azt elvárni, vagy megbélyegezni mint egy haszonlesőt, "munkavégzés nélkül" jövedelemre áhítozót.

Miniszterelnök Úr nyilatkozata alkalmas a romákkal szembeni indulatok és előítéletek megerősítésére, megbélyegzésükre, ezért államférfihez és miniszterelnökhöz méltatlan. Talán Miniszterelnök Úr megfeledkezett róla, hogy nem csak a nem romák, de a 800.000 fős magyar cigány közösség miniszterelnöke is.
     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.