2020. január 10., péntek 14:16

Az Idetartozunk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) -

    Figyelmébe ajánljuk továbbá Miniszterelnök Úrnak, hogy az érvényben lévő magyar jogszabályok minden módon tiltják az iskolai etnikai alapú elkülönítést és a hátrányos megkülönböztetés minden formáját, amelynek pontos szakmai és jogi definíciói vannak, így annak relativizálása is elfogadhatatlan!

Jobban örültünk volna, ha a kormányfő az állam által fenntartott iskolában, több évtizedes gyakorlatot jelentő szegregáció ellen emelte volna fel a szavát, amely nem csak társadalmi károkat okoz, de jogellenes is.

Attól tartunk Miniszterelnök Úr megszólalása és véleménye nem más, mint az ügyben a végső döntést kimondó Kúriának szóló üzenet. Folyamatban lévő ügyben pedig minden politikusnak tartózkodnia kell attól, hogy a bíróság döntését befolyásolja, függetlenségüket bármi módon megsértse!

Mindezzel együtt támogatjuk, hogy Miniszterelnök Úr, kormánya nevében, mint az oktatási rendszerért és a törvények betartatásáért felelős, vállalja át az önkormányzattól a kártalanítás összegének kifizetését.

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.