2020. január 11., szombat 12:11

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2020. január 11., szombat (OS) - Megérkezett Kiskörére a honvédség járőrhajója

    Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve 2020. január 13-tól folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzésének és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében.

Az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság – a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel – a Magyar Honvédség Parancsnokságának támogatását kérte. Ennek eleget téve a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred "Baja" járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területen, Szeged térségében.

A hajót 2020. január 11-én, a reggeli órákban közúton szállították a fővárosi Hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a kora délutáni órákban a Tiszán halad majd tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon.


     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.