2020. január 14., kedd 09:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Az EU-ban fogjuk megakadályozni, hogy elvegyék Budapest uniós forrásait!

    Jobb, ha Orbán Viktor már most kihúzza a kezét a budapestiek zsebéből, mert az EU fog rácsapni. Legyen világos: a Budapestnek járó uniós pénz Budapesté és az itt élőké. Nem Orbán Viktoré, nem Debrecené, nem Felcsúté és nem a Fideszé. A miénk.

A Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy az uniós pénzeket a jövőben ne a kormány, hanem az EU ossza szét közvetlenül az önkormányzatok között. Ezt képviselem én Budapesten, és ezt képviseli Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és az Európai Parlament alelnöke is Brüsszelben, aki Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult az ügyben. Ha egy vereségét feldolgozni képtelen kormány úgy akar demokratikusan megválasztott városvezetőket büntetni, hogy elvonja a városaik, köztük a Főváros pénzét, akkor az a kormány lop, és attól el kell venni a pénzek felügyeletét. Budapestnek lesz uniós pénze, maximum Orbán Viktornak nem lesz. Mi ezért dolgozunk Budapesten és az EU-ban egyaránt.

Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, főpolgármester-helyettes
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.