2020. január 14., kedd 11:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Felhívjuk Matolcsy György figyelmét, hogy az ország valódi problémája a harmatgyenge forint

Matolcsy György, a Nemzeti Bank elnöke publicisztikájában kritizálta a kormány lakáspolitikáját. Matolcsy szerint a kormány intézkedési miatt elszállt lakásárak gerjesztik az inflációt.

A Demokratikus Koalíció felhívja Matolcsy György figyelmét, hogy az ország valódi problémáit nem más okozza, mint a harmatgyenge forint, a  jegybankelnök ezért pedig erősen okolhatja önmagát is. Mi, európai magyarok számtalanszor felhívtuk a figyelmet arra, hogy az euró bevezetése lenne a megoldás, hogy az ország ne legyen kiszolgáltatva se Matolcsy Györgynek, se a Fidesz-kormánynak, akiknek egyaránt köszönhető a forint folyamatos romlása és az ország lakóinak totális kiszolgáltatottsága, a tíz éve folyamatosan fokozódó elszegényedés és Magyarország folyamatos leszakadása a régiós országoktól.

Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, a DK Európai Parlamenti delegációjának vezetője