2020. január 14., kedd 11:15

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Kreatív kisebbségben - 25 éves a KIFE

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) 1995-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy - az ifjúsági és felnőttképzés területén munkálkodó civil szervezetek segítségével - eljuttassa az emberekhez a Katolikus Egyház társadalmi tanítását.

A negyedszázados jubileum alkalmából az egyesület kétnapos szakmai konferenciát szervezett a budapesti Párbeszéd Házába 2020 január 13-14-én. A résztvevőket Lindeisz Ferenc, a KIFE elnöke köszöntötte. Az esemény díszvendége volt Dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, aki előadásában arról beszélt, napjainkban különösen is fontos, hogy a hitet, amit kaptunk, továbbadjuk másoknak. Kitért az egyházi iskolák és a családi nevelés szerepének fontosságára, végül kiemelte, hogy a KIFE céljai egyeznek az Egyház céljaival, elvezetni az embereket a hithez.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitóbeszédében hangsúlyozta, egyre több katolikus intézmény működik az oktatás, az egészségügy területén, így a képzésnek komoly szerepe van. Az államtitkár XVI. Benedek emeritus pápától idézett, aki azt mondta, hogy a XXI. századot a kreatív, harcos kisebbségek irányítják. "Bizonyos területeken mi vagyunk kisebbségben, így sokat segíthet az a képzés, amit a KIFE folytat." - hangsúlyozta Rétvári Bence.

A szakmai konferencia kerekasztal-beszélgetésekkel, beszámolókkal, szakmai egyeztetésekkel folytatódott.

Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület