2020. január 14., kedd 12:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Az elszegényedő nyugdíjasok és kisgyermekes családok sínylik meg ismét, hogy brutálisan megdrágul a kenyér

    Az elkövetkező hetekben 10-15 százalékkal fog emelkedni a kenyér ára az előrejelzés szerint. Nem csupán a liszt árának emelkedése, hanem a villamos energia- és a gázáremelés is közrejátszik a drágulásban.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy ismét a legszegényebbek fognak kétségbeejtő helyzetbe kerülni az áremelés miatt. Hiába a harsogó kormánypropaganda arról, hogy Magyarországon milyen kiválóan élnek az emberek, az aggasztó valóság az, hogy a nélkülöző családok asztalán most már az üres kenyér is luxuscikk lesz. Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a brutális áremelkedések miatt idős emberek és kisgyerekes családok kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe. Az európai minimálbér, minimálnyugdíj és az uniós családi pótlék segíthetne az elszegényedő, leszakadó magyarokon, ezért harcolunk ezeknek a juttatásoknak a bevezetéséért.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.