2020. január 14., kedd 15:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint Orbán civileket korlátozó törvénye nemkívánatos Európában

    Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a mai napon azt javasolta, hogy az Unió utasítsa el a magyar civiltörvényt, az ugyanis álláspontja szerint uniós jogot sért. Sérti többek közt azokat a mindannyiunkat megillető szabadságjogokat, amik az Unió alapjai, az egységes Európa ideájának talpkövei. Hiszen minden egészséges társadalomnak elengedhetetlen része a sokszínű érdekek mellett érvelni tudó civil társadalom, a saját és mások jogaiért akár az állammal szemben is kiállni kész szabad emberek szövetsége.

Ezt tehát Európában Orbán Viktoron kívül mindenki érti. Csak Orbán Viktor üldözi a civileket, és folytat gyűlöletkampányt ellenük, pártjával és parlamentjével olyan korlátozó törvényeket hozva, amelyek nem csak a demokratikus, de az egyetemes polgári értékeknek is ellentmondanak. Az Európai Unióban azonban van független igazságszolgáltatás. Előre szóltunk, hogy Orbán törvényei nem fogják kiállni a jogállamiság próbáját, és ismét nekünk lett igazunk! Képviselőtársaimmal továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy megvédjük a magyar polgárokat Európában, ha már a saját kormányuk ezt nem tudja és nem is akarja megtenni!

Dobrev Klára,
a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.