2020. január 15., szerda 18:26

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2020. január 15., szerda (OS) - A baloldal beszél költségvetésről, megélhetésről? - Reagálás Burány Sándor (Párbeszéd) nyilatkozatára

Elképesztő, hogy azok beszélnek költségvetésről, mindennapi megélhetésről és inflációról, akik kormányzásuk alatt egyetlen évben sem tudták tartani a költségvetési célokat, megduplázták az államadósságot, sorozatos megszorításokkal nehezítették a magyar családok és a nyugdíjasok életét. A baloldal kormányzása alatt volt olyan év, hogy a 8 százalékot is elérte az infláció, mindeközben egymillió embert tettek munkanélkülivé, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, elvették a családtámogatásokat, megduplázták az élelmiszerek áfáját és az egekbe emelték a rezsit. 2010 óta tartósan alacsony az infláció és az emeléseknek köszönhetően a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal, az átlagkereset vásárlóértéke másfélszeresére nőtt. Ma segély helyett munkából és fizetésből élnek a legalacsonyabb képzettségűek is, hetedik éve folyamatosan emelkednek a bérek, a megélhetést családtámogatásokkal, rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítjük.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz