2020. január 17., péntek 15:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület a IV. Az újjászülető vidék címmel ünnepi konferenciát szervezett.

    A konferencián Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony a "Jogállamisági káosz Európában - útmutató a tisztánlátáshoz" című nyitóelőadásában beszélt arról, hogy európai szinten újjászületésre van szükség. "Ahhoz, hogy folytatódjon az európai sikertörténet, átfogóan értékelnünk kell a jelenlegi helyzetet. Meg kell vizsgálnunk mind az eddigi sikereket, mind pedig az elmúlt években folyamatosnak mondható válságok okait. A tudatosan kialakított jogállamisági káosz, amit szinte már lehetetlen átlátni, valójában az Európai Unió politikai, sőt bátran fogalmazhatok úgy, hogy érdekválságának a kristálytiszta tünete. Magyarország nem az uniós értékek és így nem az uniós jog ellenében lépett fel, hanem a saját nemzeti érdekeit védve politizál Brüsszelben. Magyarország a szuverenista-lokalista állásponttal magára haragított az EU-ban túlsúlyban lévő föderalista-globalista erőket."

A magyar kormány szerint az erős tagállamok erős Európája lehet a további siker kulcsa. Ugyanúgy, ahogy egy ország is csak erős vidékkel lehet sikeres.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.