2020. január 17., péntek 15:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület a IV. Az újjászülető vidék címmel ünnepi konferenciát szervezett.

    Dr. Orbán Balázs miniszter-helyettes a 2020-as ország-stratégiai és taktikai kérdésekről számolt be. Prof. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár "A felsőoktatás szerepe a vidéki értelmiség megtartásában – az egyetem, mint innovációs ökoszisztéma" című előadásában érintette a konferencia központi témáját.

A konferencián aktuális, különböző jogterületeket érintő témakörök mellett a vidéki fiatal értelmiség régióban maradásának ügyét is megvitatták. Kiemelt mottó volt a helyi jogásztradíciók ápolása és a vidéki társadalom öntudatra ébredésének előmozdítása. A hivatásrendek képviselői, az önkormányzat, a közigazgatás, a tudomány, valamint az oktatás vezetői, neves képviselői, illetve joghallgatók is részt vettek az eseményen.

A rendezvény résztvevőit Prof. Dr. Torma András rektor (Miskolci Egyetem), Prof. Dr. Csák Csilla dékán (ME Állam- és Jogtudományi Kar), valamint Dr. Heinerné Dr. Barzó Tímea elnök (Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület) köszöntötte.
A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
Az eseményt követi a IV. Tradicionális Miskolci Jogászbál.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.