2020. január 18., szombat 06:43

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Ma adják át a Kultúra Lovagja elismeréseket Budapesten

    Kárpát-medence valamennyi országából, valamint Németországból, Norvégiából, Olaszországból és Svédországból érkeznek vendégek a XXIV. Magyar Kultúra Napja Gálára. Az esemény védnökei dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter és Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára. 36 személyiség részesül Kultúra Lovagja elismerésben. 3 példamutatóan tevékenykedő ifjúsági szervezet Örökség Serleget vesz át. A gála díszvendégeként Bácska (Vajdaság) ad ízelítőt kultúrájából. A résztvevők hatodik alkalommal tekinthetik meg a "Vidék kincsei" kiállítást. Az esemény ünnepélyességét a Szent Korona másolatának jelenléte emeli, amely mellett a Koronaőr Egyesület és a hagyományápoló szervezetek állnak díszőrséget.

A Kultúra Lovagja címmel és az Örökség serleggel elismertek névsora és az elismerések indoklása megtalálható a www.alkotohazak.shp.hu oldalon


     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.