2020. január 18., szombat 08:39

Az Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Emeli a kormányhivatali dolgozók illetményét a kormány.

    32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók illetményét 2020-ban. A megemelt fizetést áprilistól, 2020. január 1-jéig visszamenőleg kapják majd meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok ügyintézői és tisztviselői.

A kormány évek óta következetesen képviselt célkitűzése, hogy a bérek folyamatosan növekedjenek Magyarországon. Az ország gazdasági teljesítményének köszönhetően a nettó keresetek 2010 és 2019 között - a családi adókedvezményt is figyelembe véve - 87 százalékkal emelkedtek, és a minimálbér is több mint duplájára nőtt 2010 óta. Az utóbbi években egyre jobban kiéleződő munkaerőpiaci versenyben más ágazatok mellett fontos, hogy az állami szektorban, köztük a kormányhivatalokban is versenyképes fizetést kínáljanak azoknak a felkészült szakembereknek, akik az állampolgárok ügyeit intézik nap mint nap. Ezért 2020-ban emeli a kormány a járási- és kormányhivatalokban dolgozók bérét is.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.