2020. január 18., szombat 12:14

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Támogassa Pokorni Zoltán és a budapesti Fidesz a Szabadság téri emlékmű eltávolítását - Sermer Ádám nyílt levele Pokorni Zoltán részére

    A budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulóján felkérjük Pokorni Zoltánt, hogy járjon közbe a kormánynál a Szabadság téri emlékmű eltávolítása érdekében. Meggyőződésünk, hogy a történelemhamisító szobornak nem Budapest belvárosában, hanem a Szoborparkban van a helye.
A Liberálisok nagyra értékelik Pokorni bátor és nyilvános szembenézését a II. világháborúban elkövetett borzalmakkal, amelyben saját nagyapja is tettestárs volt. Fontosnak tartjuk, hogy a kormánypárt budapesti frakciójának vezetője kijelentette: “magyarok voltak az áldozatok, és a gyilkosok túlnyomó része szintén magyar volt".
A szabadság téri emlékmű ezzel szemben azt sugallja, hogy hazánk csak elszenvedője volt a német megszállásnak, és nem vett tevőlegesen részt a XX. századi Európa legkegyetlenebb népirtásában.
A budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulóján arra kérjük a budapesti Fidesz frakcióvezetőjét, tegyen meg mindent, hogy a német megszállás Szabadság téri emlékművét a kormány eltávolítsa onnan! Ne hagyjuk, hogy a kormány hamis emlékezetpolitikája tovább sértse az áldozatok emlékét és közös gyászunkat! Kérésünket Sermer Ádám nyílt levél formájában is továbbította Pokorni Zoltánnak.

Sermer Ádám nyílt levele Pokorni Zoltán részére: http://liberalisok.hu/sermer-adam-nyilt-levele-pokorni-zoltan-reszere/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.