2020. január 18., szombat 14:24

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Szakmai konferencián a magyar cirkuszi módszer

    Szakmai konferencián a magyar cirkuszi módszer

A hazai cirkuszi módszerről tartott előadást január 17-én a Monte Carlói-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, az európai cirkuszszövetség tudományos, szakmai konferenciáján Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos.

Fekete Péter a szakemberek és a nagy számú érdeklődők előtt kiemelte, hogy Magyarország költi az Európai Unióban GDP arányosan a legtöbb pénzt a kultúrára. Beszámolt arról is, hogy a Lázár Ervin program segítségével a magyar költségvetés valamennyi általános iskolás gyermeknek biztosítja, hogy évente egyszer eljusson színházba, hangversenyre vagy cirkuszba.
A világon egyedülálló, Magyarországon működő cirkuszpedagógiai program a szakemberek figyelmét is felkeltette: Nagy Britanniából és Ausztráliából is érdeklődtek a bevezetése és átvétele iránt. A hazánkban kifejlesztett és sikeresen bevezetett program alapja, hogy egy cirkuszi előadás megtekintését követően közismereti és oktatási ismereteket tanít nagyobb hatásfokkal a gyerekeknek. A többi között matematikát, biológiát, földrajzot fizikát tanulhatnak a magyar gyerekek egy-egy cirkuszi számot elemezve. A program nem csupán a Fővárosi Nagycirkuszban, de a legjobb hazai utazó cirkuszokban is működik már Magyarországon.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.