2020. január 20., hétfő 06:11

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Az állítás, hogy a villamos energiatermelésünk karbon semleges lehet a butaság nyilvánvaló jele.  Nem kell mindig mindent megmondanunk: az ostobaság lenne. De amit mondunk az Magyarország biztonságos villamos energia ellátása szolgálatában áll.

    A természetben a folyamatok önszabályozó módon folynak. A fotoszintézistől elvett zöld területek hatására a széndioxid koncentráció növekedett, a fák levelének átlagos mérete 14%-al nagyobb lett. A FÖLDÖN az üvegházhatás állandóan a lehetséges maximumon van, tekintet nélkül arra, hogy van-e a levegőben egyáltalán széndioxid vagy nincs. Az energetika olyan terület, ahol a piaci mechanizmusok nem oldják meg a helyzetet, a piac nem fog olyan befektetéseket produkálni, amelyekre az országnak szüksége van. Mátra többségi részvényének állam tulajdonába vétele jó döntés.
A villamos energia nem piaci termék! Csak az állam által ellenőrzött ára lehet. A több mint száz villamosenergia-engedélyest meg kell szüntetni, kiűzni őket, mint Jézus kiűzte a templomból a kufárokat.
Az állami vállalatok térnyerése az energiaszektorban indokolt, azonban menedzsmentekből a pártkatonák menesztése elengedhetetlen, vezető cserék is, szükségesek. Nem szerencsés, hogy a Kormány gépezetében négy miniszter szolgálja az energetikát.  "Csak beszéddel nem tanul meg a szolga, mert tudna, de még sem felel meg" (Példabeszédek 29,19). A politikai döntéshozók, az energetikai kormányzati munka ellenőrei körében a szakmai értés hiánycikk.
Juhos László, elnök





     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.