2020. január 20., hétfő 19:51

A Szolnoki Törvényszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Válasz a TASZ, "Félrevezető a bíróság közleménye az etikus hacker ügyében" - címmel kiadott közleményére

A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya közleményben kíván reagálni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által a mai napon, "Félrevezető a bíróság közleménye az etikus hacker ügyében" címmel kiadott sajtközleményre.

A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya visszautasítja, hogy az általa 2019. december 6-án kiadott "Jogerős ítélet a szolnoki hacker-ügyben" - című sajtóközlemény bármiben ellentmondana a jogerős bírósági ítéletben foglaltaknak, egyúttal, a közvélemény objektív és pontos tájékoztatása érdekében az alábbiakban pontonként haladva cáfolja a TASZ állításait:

1./ "A közlemény azt állítja, hogy a hacker jogosulatlanul próbált magának internetet biztosítani, amikor a biztonsági rést felfedezte - ehhez képest az egész eljárás során egyszer se merült fel, hogy jogszerűtlen tevékenység közben talált volna a hibára."

A TASZ fenti állítását a jogerős elsőfokú ítélet 3. oldal 3. bekezdés 1. mondata cáfolja. Eszerint:

"A vádlott az informatikai ismereteit felhasználva kísérelt meg internetszolgáltatást biztosítani a maga részére..."

2./ "A közlemény azt sugallja, hogy állás reményében kereste meg a vállalatot - noha az ítéletben is szerepel, hogy a Telekom munkatársai ajánlottak munkát a fiatal informatikusnak, ő nem ezzel a céllal hozta a cég tudomására a rendszer hiányosságait."

Kiadó: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya