2020. január 22., szerda 10:42

JAVÍTÁS - OS - A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Pozitív lépések várhatóak a muravidéki magyarok, illetve a rábavidéki szlovének számára

    A Magyarországon élő szlovénokat, illetve a Szlovéniában élő magyarokat érintő intézkedésekről egyeztetett Ljubljanában január 21-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, akit tárgyalására elkísért Kissné Köles Erika, a magyar Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója. Mindenütt elismerően fogadták, hogy a magyar Országgyűlésben nemzetiségi szószólók képviselik az őshonos nemzetiségeket, illetve a kormány valódi partnerként tekint rájuk, amit a mai látogatás is jól mutat – fogalmazott az államtitkár.

Soltész Miklóst elsőként Robert Peskar, a szlovén Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal műemlékvédelemért felelős igazgatója fogadta, akivel megállapodtak abban, hogy a szlovén, illetve a magyar örökségvédelmi szakemberek megkezdik a lendvai Szent Katalin Plébániatemplom, illetve  az apátistvánfalvi Harding Szent István-templom felújítását. Mindkét templom jelentős szerepet játszik a muravidéki magyar, illetve a rábavidéki szlovén közösség vallási és kulturális életében.
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.