2020. január 22., szerda 11:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - A magyar kultúra napjára

    Köszönhetően a kulturális területen alkotó és dolgozó embereknek, a magyar kultúra színvonala magas és elismerésre méltó.

A kulturális szereplők - elsősorban a színházak - körében azonban idegesség uralkodik. Ennek oka, hogy a kormányzat kultúrharcot hirdetett. Olyan kérdésekbe szól bele és kényszeríti rá politikai akaratát a kultúra területén dolgozókra, ami káros és felesleges, ott viszont, ahol dolga lenne, a kormányzat nem látja el feladatát.

Az MSZP kiáll a kultúra szereplőinek szabadsága és autonómiája mellett. Célja továbbá, hogy az emberek minél szélesebb köre számára hozzáférhetőek legyenek a kulturális programok. Ezért javasoljuk a színházak, a könnyű- és klasszikus zenei koncertek, valamint a múzeumok állandó kiállításaira vonatkozóan az 5 százalékos áfakulcs bevezetését. Mindez nem költségvetési kérdés, hanem azt mutatja, mennyire becsüli meg egy kormány a kultúrát.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.