2020. január 30., csütörtök 14:51

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2020. január 30., csütörtök (OS) - Palkovics László miniszter Győrben egyeztetett Dráviczki Sándorral, az FDSZ elnökével

    A január 18-i szakmai egyeztetésen Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár és Szauter Ferenc, a Széchenyi István Egyetem szakszervezeti elnöke is részt vett.
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete kiemelten a bérkérdésekkel és a fenntartóváltási folyamatokkal kapcsolatban kereste meg az ITM miniszterét.
A FDSZ ősszel kidolgozott bértáblája kapcsán pozitívan vélekedettek a minisztériumi vezetők, reményeik szerint még idén megvalósulhat egy béremelés.
A bér és a modellváltási folyamatok kapcsán felmerült, hogy egy külön felsőoktatási bértábla kerüljön bevezetésre, amely a fenntartói modelltől és a közalkalmazotti bértáblától független garanciát jelenthet a munkatársaknak.
A modellváltás kiterjesztése kapcsán elhangzott, hogy olyan intézmények jöhetnek csak szóba, ahol a gazdálkodás jelenleg is jól működik és a minisztérium garanciát lát az új rendszerben is stabil működésre.
A Budapesti Corvinus Egyetem kapcsán szóba kerültek különböző problémák, amelyek megoldására a minisztérium korrekciós intézkedéseket kíván tenni.
A kétirányú kommunikáció és a közös munka érdekében Bódis József államtitkár néhány héten belül felsőoktatási kerekasztalt hív össze, ahol az FDSZ is helyet fog kapni.
A találkozó résztvevői összefoglalóként konstatálták, hogy a minisztérium és a szakszervezet álláspontjai közeledtek egymáshoz, továbbiakban is fontosnak tartják a rendszeres érdekegyeztetés.

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.