2020. január 31., péntek 13:12

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - Ülésezik a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs.

        A Belügyminisztériumban 2020. január 31-én tartja első ülését a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs, melynek vezetői a belügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere. A törzs további tagjai: az országos tiszti-főorvos; a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója; az országos rendőrfőkapitány; az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, továbbá a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat főigazgatói.
     Az operatív törzs feladata a külföldön terjedő koronavírus-járvány folyamatos elemzése és értékelése; a fertőzés esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrése és lokalizálása; Magyarország polgárainak védelme érdekében az indokolt egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezése, valamint mindezek érdekében az állami szervek tevékenységének összehangolása. Az operatív törzs megkezdte a vonatkozó akcióterv véglegesítését.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.