2020. január 31., péntek 13:13

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - A Legfőbb Ügyész az Európai Csalás Elleni Hivatal főigazgatójával találkozott

        Dr. Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatóját, Ville Itälä-t és a felek a szervezeteik közötti eddigi jó együttműködés további elmélyítésében állapodtak meg.
     Dr. Polt Péter és – a minden tagállamot érintő bemutatkozó látogatása keretében Magyarországra érkezett – Ville Itälä először folytatott megbeszélést, amióta az OLAF főigazgatójának kinevezték. A találkozó középpontjában az eddigi együttműködés áttekintése, és a kapcsolatok további erősítése volt.
     A magyar ügyészség és az OLAF szorosan együttműködik, mind vezetői, mind szakértői szinten rendszeresek a találkozók. A két szervezet közötti folyamatos és jó kapcsolatot az OLAF korábbi főigazgatója, Giovanni Kessler is kiemelte.
     Az OLAF feladata az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos adminisztratív szabálytalanságok feltárása. A vizsgálat eredményeként, többek között, igazgatási, pénzügyi vagy igazságügyi ajánlást tehet.
     Igazságügyi ajánlással akkor él a hivatal, ha a közigazgatási vizsgálat megállapításai alapján, az OLAF álláspontja szerint, bűncselekményre merülhet fel adat az ügyben. Az igazságügyi ajánlás nyomán az adott tagállam arra jogosult szervei döntik el a nyomozás szükségességét.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.