2020. február 7., péntek 09:07

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 7., péntek (OS) - Tíz év alatt másfélszeresére gyarapodott az állami vagyon

    Az elmúlt évtized tranzakciói közül a miniszter az energiaszektorban végrehajtott akvizíciókat emelte ki: "A rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése érdekében célzott vállalatfelvásárlásokkal létrehoztuk a nemzeti közmű-szolgáltatás villamos energia, földgáz és távhő üzletágait működtető Nemzeti Közműveket (NKM) Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. stratégiai és irányító szerepének újragondolásával és a támogató tevékenységek NKM-ben való újraszervezésével pedig megvalósul az MVM Csoport és az NKM integrációja. Ezáltal egy olyan erős hátterű nemzeti szolgáltató jött létre, amely képes egy sikeres regionális stratégia megvalósítására, továbbá nagymértékben hozzájárul Magyarország ellátásbiztonságához, és a megújuló energiaforrások hazai hasznosításához."

A miniszter jelentős előrelépésnek nevezte, hogy az MFB Csoport tagvállalatai összehangolt stratégia mentén dolgoznak a magyar vállalkozások számára elérhető finanszírozási megoldások bővítésén. A hitelezés terén a saját forrású termékkínálat bővítésével, fokozott kockázatvállalási hajlandósággal, az európai uniós források dinamikus piacra juttatásával, csoport szinten pedig a hitel-tőke-garancia eszközök összehangolásával látják el a fejlesztési intézményi feladatokat.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.