2020. február 8., szombat 12:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. február 8., szombat (OS) - Mesterséges intelligenciával a hatékonyabb mentésért

    Az elmúlt két hétben 350 ezren töltötték le és már több életet is megmentettek a január 23-án indult, a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikációval, amely gyorsabbá és egyszerűbbé tette a mentőhívást a segítségre szorulók számára. A mentők egy gombnyomással hívhatók, és már a riasztás pillanatában minden szükséges adat rendelkezésükre áll, melyeket a bajbajutott előzetesen, az alkalmazás letöltésekor adott meg. A rendszer a két legközelebbi hozzátartozó elérhetőségét is rögzíti, így azokban a helyzetekben is segíti a mentést, amikor a segélykérő a hívást követően eszméletét veszti.
Az ÉletMentő egy elsősegélynyújtó kisokost is tartalmaz, valamint a felhasználók arról is tájékozódhatnak, hogy hol van a legközelebbi gyógyszertár vagy defibrillátor. Az ikonos kialakításának köszönhetően az is tudja használni, aki nem beszéli az adott nyelvet, vagy állapota miatt beszédképtelen. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes és Ausztriában, Szlovákiában illetve Csehországban is hívható.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.