2020. február 10., hétfő 15:56

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - A Magyar Hollywood Tanács Europa Congress Centerben tartott Oscar Partyján adták át a civil szervezet elismeréseit is. Az Adolph Zukor díjat Káel Csaba és Koltai Róbert kapta.

    Az 300 fős exkluzív vacsorás rendezvényen, igazi hollywoodi hangulatban – amelyet a külsőségek és a dekoráció is kiválóan jeleztek - a magyar közélet képviselői, ismert művészek, filmesek, zenészek és a filmszerető közönség üdvözölte együtt a film ünnepét, a 92. Oscar-díj átadását. A Tanács a Los Angeles-i rendezvény élő közvetítéséig zenés programmal ünnepelt, majd vetítettképes előadással mutatták be a versenyben lévő filmes alkotásokat.
Bokor Balázs elnök átadta a szervezet három díját, a Paramount Premium díja, a Tony Curtis és az Adolph Zukor díjakat. Az utóbbit Adolph Zukor örökségének megfelelően kimagasló tevékenységéért, a filmszakmában elért eredményeiért, amagyar film nemzetközi hírnevének erősítéséért Káel Csaba filmügyi kormánybiztos és Koltai Gábor színművész kapta, akik elismerésüket fejezték ki a civil szervezet munkája iránt.
A résztvevők nagy örömmel fogadták, hogy végül is magyra vonatkozása is lett az oscar-díj átadónak, hiszen a legjobb dokumentumfilm kategóriában az amerikai-magyar filmrendező, Steve Bognár "Amerikai gyár" című alkotása kapta meg az Oscar szobrot.


     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.