2020. február 11., kedd 09:24

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

    A NATO Parlamenti Közgyűlés elnökeként először látogatott Washingtonba Mesterházy Attila. Ott tartózkodása alatt szenátusi és kongresszusi képviselőkkel, a Külügyminisztérium, a Pentagon államtitkáraival, illetve több kutatóintézet szakértőjével folytatott tárgyalásain a transzatlanti kötelék szorosabbra fűzéséről, a NATO alapjául szolgáló demokratikus értékek megóvásáról, valamint a Szövetséget érintő kihívások leküzdéséről beszélt.

"A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga" – mondta el Mesterházy Attila, a NATO Parlamenti Közgyűlésének hivatalban lévő elnöke Washingtonban tett első látogatása során. "A NATO ereje a katonai, gazdasági és technológiai fejlettségében, az egymás megvédésére tett ígéretünkben, valamint abban rejlik, hogy elkötelezettek vagyunk a demokrácia, az egyéni szabadságjogok, az emberi jogok és a jogállamiság értékei iránt. A NATO PKGY mindezek sikerét a parlamenti diplomácia eszközével segíti elő" – tette hozzá.

Az elnök a Helsinki Bizottság meghívására, az EBESZ Parlamenti Közgyűlés elnökével, a georgiai George Tseretelivel közösen adott tájékoztatást a kongresszusi bizottság meghallgatásán: A parlamenti diplomácia ereje és célja: Interparlamentáris kezdeményezések és az USA hozzájárulása címet viselő napirendi pont kapcsán.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.