2020. február 11., kedd 09:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

Elnökként tárgyalást folytatott a NATO PKGY amerikai delegációjával, illetve külön annak vezetőjével Gerry Connollyval és Mike Turnerrel a NATO PKGY alelnökével. A találkozón Mesterházy Attila köszönetet mondott, hogy az amerikai delegáció is támogatta megválasztását, továbbá jelezte annak fontosságát, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa egyértelműen kifejezte a NATO iránti elkötelezettségét. Ez az elkötelezettség egyértelműen tükröződött a Helsinki Bizottság elnöke, Alcee L. Hastings képviselő és társelnöke, Roger F. Wicker szenátor, valamint más bizottsági tagok nyilatkozataiban is. Hangsúlyozta még, hogy Európa biztonsága szempontjából az Egyesült Államok részvétele továbbra is létfontosságú a konfliktusok megoldásában.

Mesterházy Attila Kathryn Wheelbargerrel, a Pentagon nemzetközi biztonságért felelős helyettes honvédelmi-, valamint Maureen E. Cormackkel, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős hivatalát vezető helyettes államtitkáránál tájékozódott az amerikai kormány NATO-val kapcsolatos prioritásairól.

Kiadó: MSZP Országos Központ